Att bygga fritidshus med Silverdalstugan

Ett fritidshus är en plats för avkoppling. En fristad där man skapar härliga minnen med familj och vänner. Att bygga fritidshus är för många en av de största investeringarna i livet, då blir det också extra viktigt att ni känner er trygga med oss genom hela processen.

 • Steg 1

  Första kontakt

  Första kontakten sker via vår hemsida, e-post, telefon eller direktkontakt med någon av våra säljare. Därefter skickar ni in en offertförfrågan via formuläret som finns på respektive husmodell. Inom ett par dagar återkommer vi till er för vidare kontakt.

 • Steg 2

  Förberedelser

  Tillsammans går vi igenom er offertförfrågan. Vi vet att ingen lösning passar alla. Därför ger vi dig som kund möjligheten att anpassa ditt fritidshus efter dina önskemål och behov. Tillsammans hittar vi lösningen som är perfekt för dig. Har ni en skiss eller idé så hjälper vi er att färdigställa och prissätta den.

 • Steg 3

  Offert

  När alla frågor är besvarade sammanställer vi detta i en personlig offert som sedan presenteras för er.

  Här finns fortfarande möjligheten att göra förändringar i innehållet.

 • Steg 4

  Köpeavtal

  När ni godkänt offerten så skriver vi ett köpeavtal, där ligger offertens rambeskrivning och era tillval som grund för avtalet och priset i det utförande ni har beställt. Allt specificeras noggrant för att räta ut alla eventuella frågetecken.

  En tidsplan upprättas och vid totalentreprenad fastställes ett färdigställande datum.

 • Steg 5

  Bygglovshantering

  Bygglovshandlingar för fasad, plan samt konstruktionsritning tillhandhåller vi.
  Husets placering på tomten, situationsplan, är en viktig del i planeringen för bygget. När ni har beslutat var huset ska placeras hjälper vi er med en situationsplan.
  Bygglovsansökan skickas in till kommunen. Tänk på att en ansökan kan ta upp till 2 månader att handläggas.

 • Steg 6

  Byggprocessen

  När markarbetet är slutfört, vatten, avlopp och el är framdraget till husets placering kan vi påbörja vår byggprocess. Behöver ni hjälp att samordna någon av dessa delar så finns möjlighet att vi sköter kontakt och planering med entreprenörerna. Vi har goda kontakter med lokala markentreprenörer på flera orter.

  Den viktigaste delen i bygget är att ha en stabil grund, därför väljer vi att bygga våra fritidshus på betongplatta.

  Med vårt storblocksystem reser och vädertätar vi huset på samma dag. Husblocken byggs i vår fabrik i Arjeplog och förvaras inomhus i väntan på montering.

  När skalet står på plats färdigställs huset ut- och invändigt av våra skickliga hantverkare.

 • Steg 7

  Slutbesked och besiktning

  Innan ni kan flytta in i erat nya fritidshus återstår endast ett slutbesked från kommunen samt en slutbesiktning av en opartiskt besiktningsman.

  I samband med godkänd besiktning börjar garantitiden att löpa.

 • Steg 8

  Inflyttning

  Äntligen kan vi lämna över nycklarna och ge er tillgång till ert nya fritidshus. Det står nu redo att skapa minnen för många kommande generationer.

  Vi från Silverdalstugan gratulerar er till ert nya fritidshus.